Federación Junta de Fiestas Moros y Cristianos de Cocentaina

    ValencianoEspañol (spanish formal Internacional)English (United Kingdom)

La Publicació dóna la benvinguda a la Festa de 2018

Correu electrònic Imprimeix PDF
La Publicació va anunciar el passat dissabte 30 de juny l'inici del compte enrere cap a les Festes de Moros i Cristians que Cocentaina celebrarà entre el 10 i el 13 d'agost en honor al seu patró, Sant Hipòlit Màrtir. Nombrós públic es va reunir a la plaça de la Vila, a partir de les set de la vesprada, per presenciar l'inici oficial de l'acte que va destacar pel prec de l'Àngelus a càrrec de l'Assessor Religiós de la Junta de Festes i rector del Salvador; En Ramon Micó. A més l'Ateneu Musical va interpretar l'Himne de Festes, amb lletra de Gerard Mur i Pérez i música de José Insa Martínez, al mateix temps que va fer sonar el pasdoble Fernandín del compositor contestà José Vicente Egea Insa.
 
Seguidament la Colla de Dolçaines i Tabals Mal Passet va obrir la desfilada donant pas als Publicadors Adults. En els cristians Francisco Valor, de la Filà Cavallers de Llúria per la seua condició de capitania cristiana, va guiar com a formador als representants de les vuit filaes de les tropes de la creu als sons del pasdoble Borts 1939 del que precisament Valor és també autor i que va ser interpretat en aquest cas per la Unió Musical Contestana. Després d'ells van arribar els moros sota les notes de l'Ateneu Musical i la peça Semita Proprius de José Francisco Molina Pérez. La Filà kabileños amb el seu formador Pedro Puig al capdavant, en ostentar aquesta formació el càrrec de capità moro, fou l' encarregat de guiar a als Publicadors de les forces mahometanes mentre rebien les ovacions de nombrosos contestans i festers que s'amuntegaven davant l'Ajuntament de la Vila Comtal. Finalment van iniciar l'acte els Publicadorss Infantils amb les notes musicals de Paquito El Chocolatero, de Gustavo Pascual Falcó, interpretades per la Unió Musical de Llutxent. En aquesta ocasió els cristians van tenir a Andreu Valor de formador (Filà Cavallers de Llúria) mentre que en els moros va dur a terme aquesta funció Miquel Prats (Filà Kabilenyos). 
 
Cal indicar que després del començament de la Publicació, els adults van recórrer els carrers del Raval i la Vila en el mateix itinerari de la Primera Diana mentre que els petits es van digerir a la Plaça Alcalde Reig per fer una ofrena floral al Monument de Sant Hipòlit. Més tard, al Passeig del Comtat, es van reunir tots els Publicadors per desfilar conjuntament en el tram final del pregó fester contestà. La jornada, com és habitual cada any, va acabar amb les primeres 'Voltetes' del cicle fester en què es van donar cita la totalitat de les filaes. 
 
 
 
 
Darrera actualització ( dimarts, 3 de juliol de 2018 21:49 )  
Se encuentra en: Inicio Noticias La Publicació dóna la benvinguda a la Festa de 2018