Federación Junta de Fiestas Moros y Cristianos de Cocentaina

    ValencianoEspañol (spanish formal Internacional)English (United Kingdom)

La Seu

Correu electrònic Imprimeix
La seu de la Federació Junta de Festes de Moros i Cristians està situada al carrer Sants de la Pedra número 7, a la població de Cocentaina, Alacant.
 
Entre els segles XVI i XVII, l'edifici formava part d'una construcció més gran amb una façana oberta a la plaça del Pla i l'altra al carrer Sants de la Pedra. A principis del segle XIX, a causa d'una herència, la parcel·la va ser dividida en dues parts, conservant-se en l'interior de les dues elements arquitectònics de la seva edificació original.

La façana està formada per tres cossos. La planta baixa amb la porta principal a la part central i grans finestrals en els laterals. La primera planta o planta noble amb els característics balcons. Finalment, la cambra rematada per una sèrie de finestres amb arc de mig punt. A l'interior destaca el singular traçat de l'escala, situada a la part central, exempta i il·luminada per una claraboia.

Actualment, l'edifici alberga la seu de la Federació de la Junta de Festes de Moros i Cristians de Cocentaina, el Museu i l'Arxiu Fester, amb exposicions d'indumentària, monogràfica de Gustavo Pascual, autor del pasdoble Paquito el Xocolatero, i d'armes de tot el món de diverses èpoques. També destaca l'important arxiu musical amb més de set-centes peces de música festera d'autors contestans. 
 
Se encuentra en: Inicio Junta de Festes La Seu