Federación Junta de Fiestas Moros y Cristianos de Cocentaina

    ValencianoEspañol (spanish formal Internacional)English (United Kingdom)

Seccions Destacades

Les nostres Filaes
Tota la informació sobre les nostres filaes, vestits, música, curiositats... 

      
La Federació Junta de Festes també està a Facebook 
 
 
Totes les galeries de fotos d'actes i Filaes

Sample image

Programa d'Actes Festes de Moros i Cristians 2019

Cocentaina està immersa en les Festes de Moros i Cristians del 2019 en honor al seu patró, Sant Hipòlit Màrtir, unes celebracions que aquest any es desenvoluparan del 9 al 12 d'agost. Els festejos començaran el divendres dia 9 amb la interpretació de l'Himne de Festes, dirigit per Edu Bernabéu Valls, i la posterior Nit de l'Olla. El dissabte 10 serà l'Entrada de Moros i Cristians a partir de les 19: 00h mentre que diumenge 11 serà el torn de retre honors a Sant Hipòlit amb diferents actes religiosos. Finalment, el dilluns 12 d'agost, conclouran les Festes de Moros i Cristians amb el dia de l'Alardo en què tindran tot el protagonisme les ambaixades, les batalles d'arcabusseria i actes tan singulars com l'Ambaixada de les Tomaques que protagonitzen en aquesta jornada les Filaes Cavallets i Bequeteros. La Federació Junta de Festes de Cocentaina us transmet els millors desitjos de cara a la trilogia festera d'enguany i convida a contestans i visitants a gaudir de les nostres Festes de Moros i Cristians.

Consulta el Programa d'Actes punxant sobre la imatge del cartell
 
 
BONES FESTES, VISCA LA FESTA I VISCA SANT HIPÒLIT 
 

Inici de l'Octavari en honor a Sant Hipòlit Màrtir

La parròquia de Santa Maria de Cocentaina acull cada tarda, a partir de les 19:45 h, el solemne Octavari en honor al nostre patró; Sant Hipòlit Màrtir. La missa diària estarà dedicada als festers difunts de cadascuna de les Filaes mentre que a cada jornada serà convidada una Confraria o entitat religiosa del nostre poble. L'Octavari inclourà la presentació dels nounats al patró el dijous 1 d'agost, junt a l'elecció dels majorals de 2020, i acabarà el divendres 2 d'agost al Convent dels Pares Franciscans amb motiu de la Festivitat de la Mare de Déu dels Àngels i el Jubileu de la Porciúncula. En aquest enllaç es poden consultar les intencions de l'Octavari
 

Presentada la Revista de Festes del 2019

El pati d'armes del Palau Comtal de Cocentaina va acollir el passat divendres 19 de juliol la Presentació de la Revista de Festes del 2019, un acte que va estar conduït per la periodista Maite Barrachina Vidal i que va reunir nombrós públic. A la vetllada es va descobrir la portada de la publicació, obra del fotògraf Marc Pascual i Domínguez, en la qual es ret un especial homenatge a l'escultor Vicent de Paül Agulló Sanchís Agulló de Cocentaina en ocasió del 25 aniversari de la seua mort. A més, tal com es produeix cada tres anys, la Comissió d'Arxiu i Patrimoni de la Junta de Festes va atorgar les distincions Roger de Llúria i Qusantanyia a José Miguel López Pérez i a Ràdio Cocentaina, la Veu del Comtat SL per la seua tasca en pro de la Festa Contestana. A la part central de l'acte el coordinador de la Revista a la Junta de Festes, Pablo León Vidal, va desgranar els continguts que trobem en l'esmentada publicació i en què s'inclouen apartats com els saludes institucionals, el Guió d'Actes, les dades de les Festes del 2018 i les que estan per arribar, els protagonistes de les celebracions del 2019 o el record especial per als festers i les festeres que ens van deixar en l'últim any. Així mateix va indicar que a la Revista trobem la Crònica de les passades Festes, text sobre aspectes relacionats amb la música festera i articles d'investigació que aprofundeixen en la història de la Festa i de Cocentaina. Finalment figuren els anunciants que han fet possible que aquest document escrit veja la llum un estiu més gràcies al seu patrocini i aportació econòmica. La Presentació va incloure també les paraules de la periodista contestana Carolina Ferre, actual conductora del magazín vespertí À Punt Directe a la televisió valenciana, que va exercir de Mantenidora de l'acte per mitjà d'una intervenció en què va fer referència a la seua infància i a la vinculació que ha tingut sempre a la Festa a la Filà Bereberes 'Els Borts'.
 
 
 
La Presentació de la Revista de Festes va acabar amb les paraules del president de la Junta de Festes, Hipòlit Borràs, així com de l'alcaldessa; Mireia Estepa. Després va sonar l'Himne de Festes abans d'iniciar-se el repartiment de la Revista, la qual ja està a la venda als quioscos i llibreries de la Vila Comtal. 
 

Calendari de 'Voltetes' per a l'any 2019

Durant tot el mes de juliol, així com en el dia d''Els Comptes', la Setmana Festera i la 'Nit de l'Olla; hi haurà 'Voltetes' pel Passeig del Comtat per anunciar l'arribada de les nostres Festes de Moros i Cristians en honor a Sant Hipòlit Màrtir. Punxant a l'enllaç el podeu consultar
 
Se encuentra en: Inicio

Visita nuestro BLOG

Confessions of a Shopaholic
Visita nuestro Blog donde como usuario registrado podrás ver todas las publicaciones que hagamos y opinar sobre las fiestas de Moros y Cristianos.

Últimas Noticias

Noticias Populares