Federación Junta de Fiestas Moros y Cristianos de Cocentaina

    ValencianoEspañol (spanish formal Internacional)English (United Kingdom)

Seccions Destacades

Les nostres Filaes
Tota la informació sobre les nostres filaes, vestits, música, curiositats... 

      
La Federació Junta de Festes també està a Facebook 
 
 
Totes les galeries de fotos d'actes i Filaes

Sample image

La Publicació dóna la benvinguda a la Festa de 2018

La Publicació va anunciar el passat dissabte 30 de juny l'inici del compte enrere cap a les Festes de Moros i Cristians que Cocentaina celebrarà entre el 10 i el 13 d'agost en honor al seu patró, Sant Hipòlit Màrtir. Nombrós públic es va reunir a la plaça de la Vila, a partir de les set de la vesprada, per presenciar l'inici oficial de l'acte que va destacar pel prec de l'Àngelus a càrrec de l'Assessor Religiós de la Junta de Festes i rector del Salvador; En Ramon Micó. A més l'Ateneu Musical va interpretar l'Himne de Festes, amb lletra de Gerard Mur i Pérez i música de José Insa Martínez, al mateix temps que va fer sonar el pasdoble Fernandín del compositor contestà José Vicente Egea Insa.
 
Seguidament la Colla de Dolçaines i Tabals Mal Passet va obrir la desfilada donant pas als Publicadors Adults. En els cristians Francisco Valor, de la Filà Cavallers de Llúria per la seua condició de capitania cristiana, va guiar com a formador als representants de les vuit filaes de les tropes de la creu als sons del pasdoble Borts 1939 del que precisament Valor és també autor i que va ser interpretat en aquest cas per la Unió Musical Contestana. Després d'ells van arribar els moros sota les notes de l'Ateneu Musical i la peça Semita Proprius de José Francisco Molina Pérez. La Filà kabileños amb el seu formador Pedro Puig al capdavant, en ostentar aquesta formació el càrrec de capità moro, fou l' encarregat de guiar a als Publicadors de les forces mahometanes mentre rebien les ovacions de nombrosos contestans i festers que s'amuntegaven davant l'Ajuntament de la Vila Comtal. Finalment van iniciar l'acte els Publicadorss Infantils amb les notes musicals de Paquito El Chocolatero, de Gustavo Pascual Falcó, interpretades per la Unió Musical de Llutxent. En aquesta ocasió els cristians van tenir a Andreu Valor de formador (Filà Cavallers de Llúria) mentre que en els moros va dur a terme aquesta funció Miquel Prats (Filà Kabilenyos). 
 
Cal indicar que després del començament de la Publicació, els adults van recórrer els carrers del Raval i la Vila en el mateix itinerari de la Primera Diana mentre que els petits es van digerir a la Plaça Alcalde Reig per fer una ofrena floral al Monument de Sant Hipòlit. Més tard, al Passeig del Comtat, es van reunir tots els Publicadors per desfilar conjuntament en el tram final del pregó fester contestà. La jornada, com és habitual cada any, va acabar amb les primeres 'Voltetes' del cicle fester en què es van donar cita la totalitat de les filaes. 
 
 
 
 
 

Programa d'actes per conmemorar el 7 de maig

La Federació Junta de Festes de Moros i Cristians de Cocentaina ha organitzat diferents actes per conemmorar el 7 de maig, día en qué celebrarem el 418 aniversari de l'elecció i proclamació de Sant Hipòlit Màrtir com a patró del nostre poble.
 
Ací els pots consultar
 
 

 

Missa mensual en honor a Sant Hipòlit Màrtir

Aquest diumenge celebrarem la Missa Mensual en honor al patró , Sant Hipòlit Màrtir. Serà a partir de les 19:30h en la parròquia de Santa María de Cocentaina i en aquesta ocasió s'oficiarà a intenció dels festers difunts de la Filà Mudéjars i la Filà Cavalleria Ministerial 

 

Calendari Fester 2018

La Federació Junta de Festes de Moros i Cristians de Cocentaina ja ha perfilat el calendari fester d'aquest any 2018. Les activitats començaran al maig, amb motiu del 418 aniversari de l'elecció i proclamació de Sant Hipòlit Màrtir com a patró, i seguiran en els mesos de juny i juliol amb els actes previs a les Festes entre els quals destaquen la Publicació (30 de juny), la Presentació de Càrrecs (7 de juliol) i la Presentació de la Revista de Festes (20 de juliol). La trilogia en honor a Sant Hipòlit tindrà lloc entre el 10 i el 13 d'agost mentre que a l'octubre s'han previst les visites a les filaes que exerceixen els càrrecs festers aquest any. Finalment el 7 de desembre es posarà fi al calendari fester amb la clàssica 'Olleta de la Puríssima'.

Ací pots consultar el calendari

 
Se encuentra en: Inicio

Visita nuestro BLOG

Confessions of a Shopaholic
Visita nuestro Blog donde como usuario registrado podrás ver todas las publicaciones que hagamos y opinar sobre las fiestas de Moros y Cristianos.

Últimas Noticias

Noticias Populares